Allting är så konstigt här, men vi gillar det

Idag har vi bjudit barnhemmet på svensk mat. Närmare bestämt ett hederligt svenskt rotmos. Fast särskilt hederligt var det nog inte egentligen. Vi lyckades iallafall hitta potatis, morötter och lök på marknaden som vi delikat tillagade över öppen eld. Karin tog rollen som husmor och gjorde ett fantastiskt jobb. Till slut efter ett fasligt kämpande med salt och peppar smakade det svenskt! Med extra salt lyckades vi till och med dölja smaken av palmolja och sucéen var ett faktum. Eller ja, några tyckte iallafall om det.

Tvättar ris till den svenska middagen

Men som de lustiga indier de är så blev vårt fantastiska rotmos bara tillbehör, alltså en Curry till ris. En indier kan ju knappast tänka sig en måltid utan denna livsnödvändiga råvara! nio tiondelar av tallriken var därför fylld med ris, men på den där lillalilla sista tiondelen fick vårt utsökta rotmos plats. Så jättesvenskt blev det som ni förstår inte men barnen fick iallafall en liten variation från de evinnerliga chili-currysarna. Uppskattat var det iallafall.
Skär lök till rotmosetOpma mellanmål


Efter middagen förstördes vår hörsel av ett fasligt smällande. Idag och imorgon pågår nämligen en hinduisk festival här i Indien. Plötsligt var alla barn utrustade med tomtebloss och fyrverkerier i händerna som de lyckligt sprang runt och tuttade eld på. Ni kan säkert tänka er kaoset när 80 små pyromaner springer omkring på en yta av ungefär 50 kvadratmeter men lyckligtvis fick alla behålla både armar och ben i behåll även om olyckan såg ut att vara framme både en och två gånger. Pastorn berättade dock i förbifarten att det bara idag dött 50 personer i Andhra Pradesh på grund av fyrverkeri-olyckor och så särskilt konstigt var det inte med det.

PANG ojdå

Imorgon är det söndag och då ska Karin och jag ta på oss våra nya fina sarisar. Det blir roligt


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0